Säg hej till den uppkopplade pallen!

Det här är en uppkopplad pall. Den kan själv berätta var den är, vad som har lagts i den och vad som har tagits ur den. Den 21 november säger den hej till dig.

swedish

kvar till      och      presenterar hela berättelsen.

DET HÄR VILL JAG VETA MER OM
HÅLL MIG UPPDATERAD

Genom att trycka på Registrera godkänner du vår integritetspolicy, och kommer att bli påmind om eventet när det närmar sig samt få information som exklusivt handlar om den uppkopplade pallen.

Vadå uppkopplad pall?

Om du placerar dina produkter i den uppkopplade pallen får du ett rörligt lager som anpassar sig efter dina mottagares behov. Dina produkter kan därför finnas där de behövs, när de behövs.

Utanför din villa. I ett bostadsområde. Mitt ute i skogen. I öknen. Pallen fungerar bokstavligen var som helst.

Den uppkopplade pallen kan fraktas var som helst med vem som helst. Vem som helst kan också leverera produkter och varor till den digitala pallen. Och den blir vad du vill att den ska vara: en liten omlastningsplats, ett litet lager eller en liten butik. Den som vill ha en produkt ur pallen, handlar genom att ta det den behöver. Returnera? Samma sak fast tvärtom.

Var skulle du ställa dina uppkopplade pallar?

VEM STÅR BAKOM DEN UPPKOPPLADE PALLEN?

INTERNET OF LOGISTICS

Den uppkopplade pallen är en möjlighet som Internet of Logistics skapar. Internet of Logistics är en ny molnbaserad teknologistandard utvecklad av Ericsson – i samarbete med 50 andra aktörer inom logistikvärlden. Idag är den en öppen standard, förvaltad av bland annat IATA. Det enda du behöver för att börja dela information är en webbläsare.

Du kan enkelt ansluta dina befintliga system till Internet of Logistics. Genom LogTrade finns färdiga integrationer gentemot affärssystem, e-handelssystem och system för lagerhantering. Systemet fungerar med alla dina transportörer och logistikpartners, och du kan enkelt lägga till nya vänner i systemet.

Du kan också lägga in egna platser, det vill säga positioner som kan bli dina nya logistikhubbar, lagerplatser eller ett helt nytt butiksnät. Systemet kan kopplas till olika uppkopplade produkter, apparater eller enheter och smarta etiketter, vilka i sin tur kan rapporterar var de är, vilken temperatur och luftfuktighet de befinner sig i, om de blivit omskakade eller tappade.

Du kan utveckla egna appar för systemet eller använda någon av de färdiga applikationer som är anpassade för godsavsändare, cross-docking-hubbar, service-points, chaufförer, servicetekniker, hantverkare eller mottagare. Pallen levereras av Nefab, som också tillhandahåller emballage med uppkoppling för olika behov.

Fortsättning följer den 21 november, klockan 12:00, men du är hjärtligt välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor redan nu.