WEIBULLS MED VÄNNER och Den uppkopplade pallen

EN TRÄDGÅRDSBUTIK PÅ DIN GATA

En del trädgårdsprodukter går alltid åt, varje vår, exempelvis jord, portionsfröer och näring. Men varför lägga en beställning på detta när du kan gå ut till kvarterets pall och hämta det du behöver när solen väcker odlingslusten?

Vill ditt villakvarter testa Pallen?

JA, GÄRNA

- Den uppkopplade pallen ger oss otroliga möjligheter, med den kan vi, säger Jonas Wallin, i praktiken börja jobba med prediktiva hemleveranser. Det är fantastiskt.

Jonas Wallin, är Nordisk försäljningschef på Weibulls med vänner. För honom står det klart att den nya logistiska standarden öppnar upp helt nya affärsmöjligheter.

- Det vi vill testa i steg ett är att ställa ut ett antal pallar i ett utvalt villakvarter. Dit man går när andan och säsongen faller på för att hämta det man behöver till sin odling. Vi ser till att rätt produkter finns på plats och fyller på i takt med att det tar slut.

Alla detaljer är ännu inte på plats. Till exempel hur den sömlösa betalmodellen ska se ut.

- Det är detaljer som är relativt enkla att lösa. Just nu letar vi efter ett bostadsområde som vill vara med och testa konceptet med oss, säger Jonas Wallin och förklarar att de också skissar på hur systemet kan utvecklas och generera synergieffekter i samarbete med Weibulls vänner.

- Med Willab Garden vill vi testa ett system där den som har ett växthus kan få allt de behöver till växthus. Och med våra vänner på Substral vill vi komplettera utbudet i pallen med växtnäring.

Med pallen kan Weibulls med vänner komma närmare slutkonsumenten och komplettera alla andra kanaler för försäljning med en direktkanal där återkopplingen blir omedelbar till sin natur. Vad behöver fyllas på, vilket behov finns i respektive pall i respektive område?

- Det här är att ta e-handeln till nästa steg. Du får det du behöver innan du visste att du behövde det. Hur häftigt är inte det?

Att kunna ge människor det de behöver när de behöver det och där de helst vill ha det betyder att Weibulls tänker bredare än villakvarter.

- Våra pallar kan stå i ett parkeringshus och betalsystemet kan vara kopplat till parkeringsappar. Och just nu tittar vi på hur vi ska nyttja det utskjutna lagret hos Leveriet. Så kan man själv hämta ut det man behöver när man ändå kör förbi, säger Jonas Wallin.

Weibulls vänner kan vara alla som har ett erbjudande till trädgården.

-----

EN JORDNÄRA LEVERANS AV LYCKA

Bor du i närheten av Mobilia i Malmö eller Sickla i Stockholm? Vill du att ditt villakvarter testar Den uppkopplade pallen med Weibulls leveranser?

Vill ditt villakvarter testa Pallen?

JA, GÄRNA