The Smart Pallet, Nefab, LogTrade and Ericsson

Så här kommer du igång med Pallen

Från Nefab kan du köpa en pall eller flera pallar med QR-koder. För att sedan använda pallen, det vill säga skicka och ta emot varor till och från den, samt använda den som en logistisk hubb på olika sätt, behöver du LogTrades leverans-hanteringssystem med tillägget ”CLC”.

Genom LogTrade får du nämligen skräddarsydd åtkomst till Ericssons Connected Logistics Cloud – CLC. CLC är Ericsson globala nätverk för logistik. LogTrade hjälper dig ombord på CLC så att du kan använda pallen. Såväl LogTrade som CLC är molnbaserade system som jobbar i realtid.

Du kan givetvis också själv bygga ett eget system som validerar pallens transportdata och platsdata direkt till Ericssons CLC, eller rent av bygga ett eget clc som bygger på Ericssons globala standard för logistik (IoL). Men med en LogTrade-licens får du ett leverans-hanteringssystem som kan ge dig och pallen direktåtkomst till CLC – plug and play. Med LogTrade får du också ett upparbetat system för att att sätta ihop och styra ditt eget leveransflöde med precis vilka transportörer, pallar (platser) och varor som du vill.

Läs också: Så här vill Weibulls med vänner använda pallen.

Det är alltså inte bara hanteringen av pallen genom CLC som du med LogTrades hjälp snabbt kan komma igång med. En LogTrade-licens ger dig ett leveranshanteringssysem som gör att du i förlängningen kommer kunna nyttja alla de transporter och platser som du behöver för att sända, lagra och överlämna mer optimalt.

Med åtkomst till CLC kan du göra vad som helst till en plats eller en transportör, exempelvis en pall som står utanför ett hus eller ett cykelbud.

Med LogTrade kan du dessutom få åtkomst till CLC via ditt befintliga affärssystem, oavsett om det heter Microsoft NAV, Jeeves, Visma eller något annat.

Hur scannar jag pallarna?

Varje palls unika identitet – URI– finns märkt på pallen i en QR-kod. LogTrade har tillsammans med Ericsson också tagit fram två appar för att läsa av QR-koden.

  1. One Touch
  2. Driver App

One Touch är skräddarsydd för dig som vill skicka eller ta emot gods eller varor. Med den kan du scanna QR-koden på pallen, och på varan, och ange vad du gör med den, till exempel plockar ur den, sätter tillbaka produkten, monterat dörren och så vidare.

Driver App fungerar på ett snarlikt sätt men är anpassad för transportören vilket vanligtvis brukar vara en chaufför. En viktig funktion i denna app är att ta emot en signatur från sändaren eller mottagaren.

Båda apparna är extremt enkla att använda, och är ”all-you-need” för alla i hela leveranskedjan, och fungerar i realtid eftersom såväl LogTrade som CLC är realtidsmoln. Apparna finns snart på App Store.

Vill du komma igång med en eller flera uppkopplade pallar?

Genom att trycka på "Ja, kontakta mig" godkänner du vår integritetspolicy, och kommer att bli kontaktad av LogTrade.

 

Internet of Logistics

Ericssons globala standard för Logistik, Internet of Logistics (IoL), ger alla paket, varor, transportörer och platser ett gemensamt språk och kommunikationsnätverk. IoL finns i och blir användbar genom Ericssons semantiska moln för IoL, som heter Connected Logistics Cloud (CLC). CLC:s portal kan du kika på här (kräver inloggning).

Som kunskapspartner inom digital logistik till Ericsson har vi byggt in stöd för Ericssons CLC och därmed IoL. Detta är vi först med i världen. Det enda du behöver göra för att komma igång är att aktivera funktionen i ditt LogTrade-abonnemang. Har du inget abonnemang hjälper vi dig snabbt igång med det.

Läs också: Vad är den uppkopplade pallen och vad är grejen med Internet of Logistics?