»Transportetikett«

En transportetikett är en klisteretikett med streckkoder som sätts på paket/gods. Alla paket eller försändelser som ska skickas med en transportör, oavsett om det är PostNord, DHL, DBSchnker, DSV eller någon annan, måste ha en transportetikett. Fraktetikett är ett annat begrepp för transportetikett.

Det finns olika typer av fraktetiketter. Sveriges Transportindustriförbund har fastställt en standard: Standardiserad Transportetikett, STE, och rekommenderar den som gemensam branschstandard för godsmärkning. Den uppfyller höga krav på slitage, trycket ska exempelvis inte kunna flyta ut om det kommer några regndroppar på en etikett.

Streckkoden på fraktetiketten är extra viktigt för att transportörernas sorteringsmaskiner ska kunna sortera paketet.

Fraktetiketter finns i flera olika format. Antingen på rulle till en etikettskrivare eller på A4 ark till en vanlig laserskrivare.

Prisvänliga transportetiketter hittar du i LogTrade Shop.

Se också: Fraktsedel

Fraktsedel

Fraktsedel är ett dokument, vanligtvis en A4, med en summering av alla kollin i en sändning. Den ska inte blan ...

Läs vidare

Fraktetikett

En fraktetikett är en klisteretikett med streckkoder som sätts på paket/gods. Alla paket eller försändelser so ...

Läs vidare

EDI

Vad är EDI? Electronic data interchange – standard för utbyte av information mellan företags it-system. EDI v ...

Läs vidare

BRA FÖR EN - BRA FÖR ALLA

LogTrade är länken mellan transportköpare och transportörer. Vi driver på för en friktionsfri relation mellan alla parter i transport- och logistikflödet. Ett arbete vi gör tillsammans med våra partners.

logtrade_transportkopare

Transportköpare

Säg den transportköpare som vill logga in i ett externt system för att hantera sändningar och returer manuellt? Läs istället om dem som valt att jobba i ett system. Hur underbart är ett automatiserat TA-system?

GÅ TILL TRANSPORTKÖPARE
logtrade_transportor

Transportör

Ja, med LogTrade kan du som transportköpare hantera alla transportörer. Men vad tycker transportörerna om TA-system i allmänhet och LogTrade i synnerhet? Hur minimerar vår molnbaserade mjukvara antalet fel?

GÅ TILL TRANSPORTÖR
logtrade_partner

Partner

Våra partners är oumbärliga affärssystemsutvecklare. De uppskattar att vi har en standardiserad och framtidssäker lösning som är plug and play. Och säger: “Inget annat TA-system levererar mer funktionalitet till affärssystemet.”

GÅ TILL PARTNER