»Router/routing«

Vad är router?

Internet har en mängd olika routrar. En router är en nätverksanslutning som hittar en rutt för meddelanden, eller snarare delar av meddelanden som kallas paket, från sändare till mottagare på internet eller i ett lokalt nätverk. 

Routrar fungerar som små postkontor som tar emot paket/information från olika håll. Beroende på vart paketen skall skickar dessa så kallade postkontor dem vidare åt olika håll. Varje postkontor står i kontakt med andra kontor och de samarbetar så att varje kontor vet vilka delar av nätet som varje router kan komma åt.

Routerns uppgift är att läsa på varje in­kom­mande paket, fastställa ett vägval till slutdestinationen samt att skicka iväg paketet till nästa router på vägen.

På det viset kan en router välja vilken av sina grannar som bäst kan förmedla det aktuella paketet. Det finns flera alternativa väger för ett paket att komma fram så om någon router går ner så märker dess granne detta och letar efter en annan router som kan komma åt de delar av nätet som den som gick ned. Det kan innebära att paketen får ta en liten omväg men de kommer i alla fall fram. Det kan även hända att den kortaste vägen för tillfället är överbelastad. Då kan en router välja att skicka paketet en annan väg.

De mer avancerade WMS-systemen idag kan hanterar  routingtekniker som Radio Frequency Identification och voice recognition.

Läs också: Bitlog på Berns. Bitlog är ett svenskt WMS-system.

EDI

Vad är EDI? Electronic data interchange – standard för utbyte av information mellan företags it-system. EDI v ...

Läs vidare

Affärssystem

Vad är ett affärssystem? Ett Affärssystem är ett standardiserat och oftast verksamhetsövergripande IT-systems ...

Läs vidare

Paket

[glossary_exclude][/glossary_exclude][glossary_exclude][/glossary_exclude]Vad är paket? Ett paket (eng. packe ...

Läs vidare

BRA FÖR EN - BRA FÖR ALLA

LogTrade är länken mellan transportköpare och transportörer. Vi driver på för en friktionsfri relation mellan alla parter i transport- och logistikflödet. Ett arbete vi gör tillsammans med våra partners.

logtrade_transportkopare

Transportköpare

Säg den transportköpare som vill logga in i ett externt system för att hantera sändningar och returer manuellt? Läs istället om dem som valt att jobba i ett system. Hur underbart är ett automatiserat TA-system?

GÅ TILL TRANSPORTKÖPARE
logtrade_transportor

Transportör

Ja, med LogTrade kan du som transportköpare hantera alla transportörer. Men vad tycker transportörerna om TA-system i allmänhet och LogTrade i synnerhet? Hur minimerar vår molnbaserade mjukvara antalet fel?

GÅ TILL TRANSPORTÖR
logtrade_partner

Partner

Våra partners är oumbärliga affärssystemsutvecklare. De uppskattar att vi har en standardiserad och framtidssäker lösning som är plug and play. Och säger: “Inget annat TA-system levererar mer funktionalitet till affärssystemet.”

GÅ TILL PARTNER